Amandel-kokosrotsjes

Deze koekjes zijn een gezonde variant van de industriële kokosrotsjes: laag in ongezonde verzadigde vetten, hoog in voedingsvezel, een laag effect op de bloedsuiker spiegel en toch heerlijk zoet. Ze zijn klaar in slechts 20 minuten en bevatten per stuk ongeveer 50 kcal. Deze koekjes zijn ook geschikt voor personen met diabetes en/of een verhoogd cardiovasculair risico.

Ingrediënten (20 rotsjes van 15 gr)

  • Eiwit van 3 eieren
  • 45 g tagatesse
  • 12,5 g kristalsuiker
  • 100 gr amandelpoeder
  • 25 gr kokospoeder
  • 1 el bloem (12g)
  • (5g tarwezemelen)

Bereiding 

  • Haal de ovenrooster uit de oven, leg er bakpapier op en verwarm de oven voor op 200 graden .
  • Klop de 3 eiwitten stijf in een grote kom.
  • Voeg de suiker en/of suikervervanger toe, en klop terug op
  • Meng het amandelpoeder en de helft van het kokospoeder, de bloem en zemelen ook onder het deeg en klop goed.
  • Schep met 2 lepeltjes ( of een ijsschepper en een kleine lepel) kleine bolletjes deeg van ongeveer 12 gr (20st) op het bakpapier van de ovenrooster. Probeer een soort druppelvorm te maken.
  • Strooi het resterende kokospoeder over de bolletjes deeg.
  • Zet het deeg 10 minuten in de oven. Daar hierna de rotsjes om en zet ze nog 5 minuten in de oven.

amandel-kokosrotsjes