AVO-dip

Een guacamole is héérlijk. Het originele recept voor guacamole bestaat uit voornamelijk avocado en olie. Beide bomvol gezonde vetten en dus uiteindelijk een heel calorierijke dip. Daarom kan je ook deze lichtere vorm van guacamole maken waarbij platte kaas en stukjes tomaat de dip verdunnen. En nog steeds even héérlijk. Win-win als je het mij vraagt!

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 3 grote soeplepels magere platte kaas (100 gr)
  • ½ limoen
  • 2 tomaten
  • Peper, zout
  • Verse koriander of bieslook: ongeveer 2 handjes
  • 2 potjes mini wortels (ongeveer 35st)

Bereiding

Snij met een aardappelmesje een lijn in de schil van de avocado, helemaal rondom. Draai de beide helften van de avocado in tegenwijzerszin en trek terwijl lichtjes beide helften uit elkaar. Zo krijg je de helften los van elkaar. Haal de pit met een kleine lepel uit de ene helft. Snij met een klein mesje een raster in iedere helft en lepel hierna de blokjes uit de avocado in een diep bord. Plet met een vork.

Pers de halve limoen bij de avocado en meng.

Was de tomaten en snij in blokjes. Probeer zoveel mogelijk sap en pitten tussen de blokjes uit te halen. Meng de blokjes ook met de avocado. Voeg hierna ook de versneden koriander (of bieslook) toe. Kruid met peper en goed wat zout.

Serveer met mini wortelen of met wortelsticks .