Bananenbrood

Bananenbrood is een voedzame snack waar iedereen graag van mee snoept. Het is een soort cake die gezoet wordt met suikers uit fruit (bananen en gedroogd fruit) waardoor je geen geraffineerde suikers nodig hebt (die je bloedsuikerspiegel snel doen stijgen). De eieren(eiwitten) en noten(vetten) zorgen er daarnaast voor dat je met de snack lang een verzadigd gevoel hebt. Ook handig om mee te nemen naar school, het werk of op uitstap. Of misschien kan je bananenbrood trakteren bij een volgende verjaardag?

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 3 grote of 4 kleine bananen
  • 165 gr volkoren speltbloem of een ander soort bloem
  • 10 pecannoten
  • 10 witte rozijnen
  • 1,5 koffielepel bakpoeder
  • 2 koffielepels amandelschilfers
  • Snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en zoek alvast een langwerpige cakevorm. Je hoeft die niet in te vetten.

Weeg de hoeveelheid bloem af en doe in een grote kom.

Haal de bananen uit hun schil en doe ze in een diep bord. Prak ze plat met een vork. Voeg ze toe aan het deeg. Voeg ook meteen de eieren toe. Meng het geheel met een kleine klopper of een vork tot een glad geheel. Er mogen gerust nog wat brokjes banaan in zitten.Verbrijzel de pecannoten en voeg ze samen met de rozijnen toe aan het deeg.

Giet het deeg in de vorm en strooi de amandelschilfers over de bovenkant van de cake.

Zet de cake 25′ in de oven op 180 graden en kijk dan of de onderkant bruin ziet. Zoniet dan bekijk je de cake opnieuw iedere 5 minuten.

Laat even afkoelen alvorens je het bananenbrood opeet.

Snij het bananenbrood in ongeveer 12 of 14 sneetjes. 1 sneetje  bananenbrood telt als 1 snack.

Variatie tip

Je kan ook werken met andere soorten noten en gedroogd fruit zoals bijvoorbeeld walnoten en gedroogde appelschilfers. Weet wel dat hoe meer gedroogd fruit en noten je toevoegt, hoe energie rijker je snack wordt!