Bbq met bloemkool

Met 1 bloemkool kan je zowel een bloemkool couscous als 2 bloemkool steaks bereiden. Leuke manier om creatief  te zijn met groentjes op de bbq!

Ingrediënten voor 2 steaks en 1 pot bloemkool couscous

  • 1 bloemkool
  • ½ ui
  • 3 kl kerrie poeder
  • Zout
  • 3 eetlepels room (lichte room <10%vet)
  • 1 citroen (of een busje citroensap): 2 eetlepels citroensap
  • Olijfolie: 4 eetlepels
  • Verse basilicum: 2-3 handen

 

Bereiding bloemkoolsteaks

Snijd de bladeren van de bloemkool en soel de kool onder lopend water. Zet de bloemkool rechtop en snijd ze van boven naar beneden in plakken van ongeveer 1 tot 1,5 cm dik. In het midden zal je zo 2 of misschien 3 sneden kunnen verkrijgen.  De rest zijn meer losse bloemkoolroosje, die gebruik je voor de couscous.

Bak de plakken met wat olijfolie langs beide zijden zo’n 5 minuten in de pan. Maak een marinade met de olie, citroensap, kruiden, peper en zout en verdeel die over de bloemkoolplakken.  Gril de steaks hierna op de bbq.
19105060_10154457785596631_88553630_o19095999_10154457785646631_1902042588_o19022607_10154457785181631_642633514_o

Bereiding Curry bloemkool couscous

Snij de rest van de bloemkool heel fijn (of doe dit met een blender). Meng er een halve versnipperde ui onder. Voeg ook de lichte room, kerrie poeder en zout naar smaak toe.

Voila! Een heerlijk bijgerecht voor de bbq.

19096086_10154457785501631_1866136317_o

Recept idee

Het recept voor de bloemkool steaks vond ik bij www.evavzw.be
Het recept van de curry bloemkool couscous vond ik zelf uit en daar ben ik eigenlijk wel heel erg fier op …. hope you like it !