Boerenkool ovenschotel

Een lekkere ovenschotel, boordevol groenten.

Ingrediënten (2 personen)

  • 400 gram diepvriesboerenkool of 600 gram gesneden verse boerenkool
  • 500 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 150 gram champignons
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 150 ml halfvolle melk
  • 150 ml light room (<7%vet)
  • nootmuskaat

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180-200 graden
  • Ontdooi de boerenkool eventueel en kook de groente in 20 minuten gaar.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  • Bak het rundergehakt met peper en een beetje zout in een droge pan gaar en rul. Fruit de ui mee glazig. Bak de champignons kort mee.
  • Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat, peper en weinig zout een puree.
  • Schep de boerenkool in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover. Dek dit af met de aardappelpuree. Laat er eventueel in een hete oven of onder de grill een bruin korstje op komen.

boerenkool ovenschotel