Broccolistoemp met balletjes

Deze broccolistoemp kan wel tellen als comfort food en voedzame voeding in één. Het recept voor de stoemp vond ik bij Jeroen Meus op de website van dagelijkse kost. Heerlijk met gehaktballetjes maar ook heerlijk met deze tofuballetjes. Gewoon omdat een dagje zonder vlees ook prima is!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 broccoli (500 gr/st)
  • 400 gr tofu puur
  • Panneermeel
  • gehaktkruiden 1 zakje
  • ongeveer 150 gr aardappel per persoon
  • 1ui
  • vloeibare margarine
  • 2 tenen look
  • peper, zout, nootmuskaat
  • (mosterd)

Bereiding

Breng water aan de kook en schil de aardappelen. Kook ze gaar.

Was de broccoli en snij de bloem in kleine roosjes. Pel en snij de uit en plet de look. Verhit wat margarine in een grote pot. Stoof de ui en look. Stoof ook de broccoli in deze pot. Schenk er na een paar minuten een half glas water bij en laat 10′ stoven. De broccoli mag gaar maar niet plat zijn.

Voor de tofuballetjes: haal de tofu uit de verpakking en dep deze goed droog. Plet op een bord of snijplank de blok tofu met een vork en meng met panneermeel, 1 el olie en wat gehaktkruiden. Probeer met een stukje een balletje te rollen. Je zal de balletjes niet volledig rond krijgen en zal een paar scheurtjes zien, probeer ze zo stevig mogelijk te krijgen. Voeg als de tofu nog te vochtig is eventueel nog wat panneermeel toe. Als alle balletjes gerold zijn ( ongeveer 16 voor 400 gr tofu), leg je ze op een bord en kruid je de buitenkant nog met wat gehaktkruiden. Verwarm een eetlepel olie in een goede antibakpan, zet het vuur laag en bak dr balletjes bruin. Roer ze voorzichtig om zodat ze niet breken.

Screenshot_20170714-212809-01
Voeg de gekookte aardappelen bij de broccoli en plet met een purreestamper. Kruid bij met wat peper, zout en nootmuskaat. Voeg ook 1 el mosterd toe, zo komt de stoemp pas echt tot zijn recht

Inspiratie voor de stoemp: website dagelijkse kost, Jeroen Meus