Champignon risotto met zalm

Hoewel het lijkt dat dit gerecht énorm veel tijd vraagt is niets minder waar. Je zet de zalm in de oven en ondertussen heb je alle tijd om rustig de risotto te bereiden. Easy!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr verse zalm
  • 2-3 zakken verse spinazie (>600 gr)
  • 1 courgette
  • 45-100 gr droge risotto rijst per persoon
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 1 bakje (250 gr) champignons
  • verse peterselie
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui/sjalot
  • Kruiden voor de vis: paprika poeder,dille , peper

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de zalm in een ovenschaal, druppel de olie er overheen.Strooi de kruiden over de vis langs beide kanten. Halveer de citroen, leg deze bij in de ovenschaal. Houd de schaal nog even opzij.

Bereid de groenten alvast voor. Snij de courgette in korte slierten met een spiraalsnijder of gewoon met een groot keukenmes. Kuis de champignons en snij ze in schijfjes. Snij de ui in blokjes.  Snij de peterselie fijn.

Stoof de champignons met ½ ui in een pan. Zet de zalm ondertussen in de oven en zet je klok op 20 minuten. Meng voldoende water met de bouillonblokjes en verwarm dit even in de microgolf oven. Hoeveel bouillon je juist nodig hebt vind je op de verpakking van de risotto.

Neem ondertussen twee kookpotten: 1 voor de risotto en 1 voor de spinazie. Je kan deze ongeveer gelijktijdig bereiden vanaf dat de zalm in de oven staat.

  • De risotto: verhit wat olie in de pot. Stoof 1/2 ui en voeg hierna de rijst toe. Laat de rijst glazig worden. Blus hierna traag met een deel van de bouillon. Blijf gedurende 12-15 minuten bouillon toevoegen en roer de rijst om totdat de risotto klaar is. Voeg de champignons op het einde ook toe aan de rijst.
  • De spinazie: verhit in de andere kookpot ook wat olie. Stoof eerst de courgette. Voeg hierna ook de spinazie toe en kruid met peper en nootmuskaat. Laat gedurende ongeveer 10 minuten stoven.

Haal de zalm tijdig uit de oven. Werk de rijst en de zalm af met de fijngehakte peterselie.