Ciabatta-pizza broodjes

Pizzadeeg bevat veel (slechte, verzadigde) vetzuren. Deze ciabatta-pizza broodjes zijn een gezondere variant op de gewone pizza. Je kan de broodjes als hapje serveren of een 6à7 stuks als warme maaltijd eten.

Ingrediënten (voor 16st)

  • 1 voorgebakken ciabattabrood
  • Tomatensaus zonder vlees (met basilicum of arrabiata)
  • Gekookte ham 50 gr
  • Light strooikaas 3 el (45g)
  • Champignons
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • Enkele groene olijven

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200-220 graden.
  • Snij de champignon, paprika en gekookte ham in kleine blokjes of kleine reepjes
  • Bak de ciabatta bijna helemaal gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat het brood even afkoelen en snij het in sneden van ongeveer 1,5 cm dik. (20g)
  • Bedek de broodjes met de tomatensaus (1 kl), groentjes, ham en een klein beetje strooikaas (+-5g).
  • Zet de broodjes 3 minuten onder de gril in de oven.
  • Eet de overschot aan groenten als rauwkost bij de mini pizza’s.

ciabatta pizza broodjes2