Courgette-mousse in glaasjes

Een verfijnd hapje boordevol vitaminen. Met dit hapje zal je je gasten aangenaam verrassen, nochtans is het zeer eenvoudig te maken. Reken wel enkele uren tijd waarin het hapje moet opstijven in de koelkast.

Ingrediënten (voor 4 st)

  • ½ courgette
  • 1/8 komkommer
  • 25 gr droge seranoham
  • Room 50 ml
  • Gelatine: 2 blaadjes (4g)
  • Kruiden: peper , zout
  • 100 ml kippenbouillon (100 ml water + 1/5 blokje)

Bereiding (20′ bereiding + enkele uren laten opstijven)

  • Snij de courgette in blokjes.
  • Breng de  kippebouillon aan de kook . Kook de courgette blokjes gedurende 10 minuten met het deksel op de pot.
  • Leg ondertussen de gelatine blaadjes in een diep bord met koud water. Snijd ook de ham in reepjes en komkommer in partjes.
  • Wanneer de courgette zacht gekookt is, giet je deze in een mixer en mix je de courgette fijn. Laat even wat afkoelen ( zodat het niet tegen kookpunt zit). Giet Het courgettemengsel in een andere kom of maatbeker.
  • Wring de gelatineblaadjes uit en roer goed onder het courgette mengsel. Voeg hierna ook de room en kruiden erbij en meng opnieuw.
  • Dresseer de potjes als volgt:leg eerst wat ham onderaan het glaasje en voeg dan het courgette mengsel toe. Laat enkele uren opstijven in de koelkast. Vlak voor het serveren,  leg je de resterende ham en de komkommerpartjes op het courgettemengsel.
  • Serveren met een klein lepeltje.

courgette mousse