Courgette-pasta met tomaat en kip

Sliertjes maken van groenten zoals courgette, aubergine of wortel is een leuke nieuwe manier om gerechten te maken met minder pasta dan we gewoon zijn in de Belgische keuken. Je kan de helft van de pasta die je normaal gebruikt vervangen door groenteslierten en zo wordt je gerecht rijker aan vitaminen en voedingsvezel en armer aan energie. Haal dus maar snel een spiraalsnijder in huis!

Ingrediënten (2 personen)

  • 6 vleestomaten
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr kip
  • 2 courgettes
  • 80 gr volkoren pasta, droog gewicht
  • Peper, zout en basilicum
  • Spiraalsnijder (toestel om courgette-sliertjes te maken)

Bereiding:

  • Snij de ui, kip en tomaat in blokjes
  • Was de courgetten, snij de uiteinden er af en maak sliertjes van de 2 courgetten met de spiraalsnijder. Je gebruikt dit toestel door de courgette te ‘slijpen zoals een potlood’. Leg de slierten opzij.
  • Kook de pasta gaar.
  • Stoof terwijl de ui in de olijfolie. Voeg de kippenblokjes toe en kruid met peper. Bak de kip gaar.
  • Voeg te tomatenblokjes toe en laat deze plat worden. Kruid met de basilicum.
  • Voeg op het einde de courgette slierten en de gekookte pasta toe.
  • Je courgette-pasta is klaar!

courgette