Courgettepasta met mozzarella en tomaat

Deze pasta kan je zowel koud als warm eten. Door de courgetteslierten in dit gerecht heb je minder deegwaren nodig en verlaag je zo het energiegehalte van het gerecht.

Ingrediënten (  3 personen)

  • 500 gr kerstomaten
  • 2 courgetten
  • ½ ui
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • Volkoren deegwaren
  • 2 bollen mozzarella light
  • Toestel: spiraalsnijder

Bereiding:

  • Snij de kerstomaatjes telkens in 4
  • Snij met de spiraalsnijder de courgette in slierten
  • Pel de ui en snij in stukjes
  • Snij de mozzarella in blokjes
  • Fruit de ui aan in een pan met de olijfolie en bak de pijnboompitten kort bruin
  • Voeg de kerstomaten toe en kruid met peper, zout en italiaanse kruiden.
  • Laat eten sudderen totdat de tomaten goed gaar zijn
  • Voeg de courgetteslierten toe en roer enkele keren om, neem van het vuur
  • Kook ondertussen de pasta gaar
  • Voeg op elk bord (koud of warm) de groenten, pasta en mozzarella samen