Courgetti met spinazie saus

Courgetti of ‘courgetteslierten’: de ALLER beste uitvinding als je het mij vraagt. Dit pastagerecht valt met zekerheid bij het hele gezin in de smaak en is ook nog is heel erg eenvoudig te bereiden. Do try this at home!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1ui
  • Een zak verse spinazie gewassen (200-400gr)
  • 4 courgetten
  • 300 gr droge pasta (dit is een richt portie)
  • 100 ml alpro cuisine light
  • 300 gr gehakt
  • 2 kl kerriepoeder
  • 3 el vloeibare margarine
  • 1 bouillonblokje

Extra nodig

  • Blender
  • Spiraalsnijder

Bereiding

Pel en snij de ui fijn. Snij 1 courgette in stukjes.  Snij de andere courgetten met de spiraalsnijder in slierten en doe ze in een schaal die (later) in de microgolf oven mag.

Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook, voor de pasta.

Verhit ondertussen 2 eetlepels bakvet in een diepe pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken.Bak hierin de ui met de courgette en 1 theelepel kerriepoeder 5 minuten. Schep de spinazie erdoor. Schep 250 ml water en de bouillontablet erdoor en kook 10 minuten op een laag vuur.

Kook tijdens deze 10’ de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.

Verhit de rest van de vloeibare margarine in een pan en bak het gehakt met 1 theelepel kerriepoeder al roerend bruin(ca. 8 minuten).

Pureer de groenten (in de blender). Roer de Kookroom er hierna door.

Verwarm de courgetteslierten kort in de microgolfoven.

Meng de hete spaghetti met de courgetteslierten het gehakt en de groentesaus. Verdeel over 4 diepe borden. Enjoy!

EXTRA: je kan wat parmezaanse kaas of edelgistvlokken toevoegen voor extra smaak. Let wel op: kaas is wel een vet product en kan je maaltijd al snel veel rijker aan calorieën maken.

INSPIRATIE: gedeeltelijk opgedaan bij solo.be