Fan van: de gezonde snackbar

Mijn diëtisten-hartje ging enkele dagen geleden sneller slaan toen ik op de rand van Leuven bij de deze gezonde snackbar ‘HONGER?‘ binnenwandelde. Ik zou bijna overwegen om opnieuw in Leuven te gaan wonen! Maar in de plaats ga ik gewoon wensen dat de eigenaars een keten maken van hun concept , zodat je in iedere stad voedzaam en licht kan lunchen!

Zoals jullie ondertussen al wel weten ben ik fan van groentjes bij de lunch. Het is dus geen verrassing dat vooral de salades me zo aantrekken. Hieronder vind je 7 redenen waarom je zeker moet langsgaan om een salade op te pikken:

  1. Je kan zelf kiezen wat je in je salade wil! Te vet, te zoet, te veel saus of te veel pasta,…er is altijd wel iets dat me stoort aan een salade. En niets is zo lastig als rode ui uit een salade vissen om dan te beseffen dat je salade hierna gehalveerd is, toch?
  2. Je kan kiezen uit over 100 ingrediënten, waarvan énorm veel soorten groentjes! Zo kan je zelf kiezen voor een hoog percentage aan groenten in je salade.
  3. De ingrediënten zijn opgedeeld in prijsklassen, dus zo heb je ook controle over de prijs van je salade. Ik betaalde voor een hele grote salade slechts 6.1 euro. Hierin zaten volgende ingrediënten: salade, couscous, kip, komkommer, paprika en spinazie. Ik deed mijn best maar ik kreeg de portie niet op.
  4. Je kiest zelf of je een stukje brood bij de salade wil. Geen onnodige verspilling van voeding dus.
  5. Je kiest zelf of je saus bij je salade wil. Geen ongewenste overdosissen aan saus hierdoor. (Ik voegde thuis zelf mijn dressing toe.)
  6. Je stelt je salade samen op een scherm, alle tijd en ruimte dus om rustig te beslissen. Ik heb namelijk al eens last van het tomaat-hoofd-syndroom wanneer ik niet snel genoeg kan kiezen bij de persoon achter de toog.
  7. De service is énorm snel waardoor je weinig tijd verliest tijdens je lunchpauze.

Geen zin in keuzestress? Dan zijn er ook heel wat vaste formules waaruit je kan kiezen. Daarnaast hebben ze ook broodjes, soep en smoothies. Een hemel voor alle fans van gezonde lunches. Pretty pleeeeease Amber & Gert maak een keten van jullie concept!?!

Voor de geïnteresseerden: ‘HONGER?’ is gelegen op de Brusselsesteenweg, net over de ring in Leuven. Je kan daar bestellen en je lunch oppikken. Werk je in of vlakbij Leuven? Dan kan je samen met wat collega’s voor 9u30 een bestelling doorgeven en krijg je je gezonde lunch ’s middags geleverd. En voor iedereen die niet in Leuven woont of werkt: ik reken op jullie bij de volgende wensput die je passeert (ik meen het)!