Fan van: restaurant Oficina !

Ik ben fan van allerlei zaken die het me gemakkelijker maken om een gezonde levensstijl te leiden. Dat kan gaan van kookgerei over restaurants tot boeken.  Restaurant ‘Oficina’ in Brussel hoort zeker op het lijstje van dingen waar ik fan van ben. Lees even mee waarom en boek dan misschien ook meteen je tafeltje :D

De sfeer

De sfeer bij Oficina zou ik omschrijven als ‘gezellig en los’. Er valt bij het binnenkomen bij uitbaters Sanne en Orry meteen een warme en huiselijke sfeer over je heen. Een authentieke vloer en allemaal kleine houten tafels dicht bij elkaar. Achteraan heb je een half-open keuken en hangt er een groot krijtbord met het weekmenu. Voor mensen die hun bril vergeten (zoals ik) is het dus even rechtstaan in het midden van de groep om het menu te lezen. Maar daar kijkt niemand van op. Je krijg ook een leuk handgeschreven menu op je tafel met ‘de vaste waarden’ van hun menu. De mensen die hier komen eten schrikken er ook niet van terug om de buren aan te spreken. Hele leuke sfeer!

Omgeving & bereikbaarheid

Oficina is gelegen op ongeveer 20 minuten wandelen van het centrum en ligt nèt niet in Molenbeek. Dat is dus wel een afstandje wandelen, maar dat kan al eens deugd doen! Je kan ook vlakbij parkeren in parking Dansaert of in de straten rond het restaurant.

Adres: Aalststraat 16, Brussel

Prijsklasse

Een hoofdgerecht heb je voor een prijs tussen 15 en 26 euro ongeveer. Gemiddelde restaurantprijzen dus.

Op je bord

De helft van het menu is vegetarisch en er wordt daarnaast gewerkt met seizoensproductenvan lokale boeren. De gerechten zijn eenvoudig en zitten boordevol groenten (ik ben fan!). Ik koos voor een gerecht met falafal, couscous en groenten. Steven koos voor een gerecht met vlees maar ook daar lag een aardige portie groenten bij. De porties zijn net groot genoeg, je kan je niet over eten maar hebt zeker ook niet te weinig.

Zeker uitproberen: de hummus! Heerlijk met dun krokant brood erbij en creatief geserveerd.

Verdere info & reserveren

Meer info vind je via www.oficina-brussels.be . Je kan om te reserveren bellen naar het nummer 0472/049530. We bestelden de dag zelf nog om 17 uur en de telefoon werd beantwoord in het Nederlands. Maar ik zou toch aanraden zeker een dag vooraf te reserveren want alle plekjes waren bezet.