Gegratineerde broccolischotel

Ik houd énorm van ovenschotels. Je bereid wat voor, zet de schotel in de oven en ondertussen kan je alle spullen opruimen. En wanneer je gedaan hebt met eten moet je enkel nog de borden afruimen, I like! Deze ovenschotel is supersnel klaar en zit boordevol groenten. En ook nog eens geschikt voor je veggie gasten!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 stronken broccoli
  • 1 potje magere roomkaas met kruiden (ik koos voor philadelphia light met kruiden: een potje van 185 gr met 10% vet)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 8 eetlepels emmentaler geraspt (75 gr ongeveer)
  • 1 klein blikje erwten (130 gr ongeveer)
  • 45-100 gr volkoren penne of spirelli per persoon
  • peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en neem alvast 2 ovenschalen uit te kast.

Zet 2 grote potten met water op het vuur. Eén voor de pasta en één voor de broccoli. Breng het water aan de kook. Snij ondertussen de roosjes van de broccoli en was de even onder stromend water.

Laat de broccoli roosjes 5’ koken in het kokende water. Giet ze af en koel ze even onder stromend water. Kook ondertussen ook de pasta gaar.  Bak ook kort even de pijnboompitten aan in een pan zonder olie. Let op dat ze niet aanbranden ( dat is heel snel gebeurd!).

Verdeel de broccoli roosjes over de 2 schalen. Voeg al enkele lepels van de roomkaas toe en meng. Giet het water van het blik erwten en verdeel ook deze over de 2 schalen.

18195991_10154341468691631_673146648_o

Giet de pasta af wanneer deze gaar is. Spoel kort met koud water en verdeel ook over de 2 schalen. Werk af met de rest van de roomkaas. Strooi er als laatste de pijnboompitten en de emmentaler over en kruid met wat peper.

Schuif de ovenschalen gedurende ongeveer 30 minuten in de oven.

Inspiratie: opgedaan bij  de meiden van chickslovefood ( neem zeker eens een kijkje op https://chickslovefood.com/)