Gehaktballetjes met groene bonen in tomatensaus

Klaargemaakt gehakt bevat veel verzadigde, slechte vetten. Kies daarom americain natuur in plaats van gehakt als basis voor een recept waar je normaal met gehakt werkt. Je zal verrast zijn hoe lekker deze balletjes zijn.

Ingredienten (2 personen)

  • 240 gr americain natuur
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • Zout, peper, paprikapoeder
  • 4 tomaten of 1 blik tomatenstukjes
  • 1 ui
  • 400 gr groene bonen
  • 75 gr droge rijst per persoon

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng het ei , de helft van de ui en de paneermeel door de americain natuur en kruid ruim met peper, paprikapoeder en zout. Rol kleine balletjes van het mengsel en leg ze op een bakvel op de ovenplaat. Zet ze ongeveer 20 min. in de oven op 200 graden
  • Kook de boontjes in ruim water gedurende 10 minuten zodat ze beetgaar zijn.
  • Stoof de andere helft van de ui aan in 2 el olijfolie, voeg de tomatenstukjes toe en laat sudderen. Leg de gegaarde balletjes nog even in de saus.
  • Kook de rijst gaar
  • Klaar om te serveren.

gehaktballetjes met groene bonen en tomatensaus