Gevulde tomaten in de oven

Gevulde tomaten met spinazie zijn lekker met (volkoren) rijst of aardappelpuree en een stukje vis.

Ingrediënten (4 personen)

  • 8 vleestomaten
  • 600 gram verse spinazie
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels strooikaas
  • 1 teentje look of lookpoeder

Bereiding 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij een hoedje van de tomaten en lepel ze leeg; draai ze ondersteboven en laat ze zo even uitlekken.
  • Spoel de verse spinazie en stoof deze met het spoelwater in een kookpot, kruid de spinazie met wat zout en peper.
  • Klop de eieren los met wat kruiden (peper, zout, nootmuskaat) en de strooikaas, meng er de spinazie doorheen.
  • Verdeel het mengsel over de 8 tomaten, leg de tomaten in een ovenschotel en besprenkel met een beetje olijfolie en wat look of lookpoeder.
  • Bak de gevulde tomaten gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.

gevulde tomaten in de oven