Griet in een krokant laagje met provenciaalse groenten

Een lekker en licht visgerecht.

Ingrediënten ( 4 personen)

  • 12 el paneermeel
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 courgette
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • Griet: 120 g verse vis per persoon (zonder vel)
  • 200-250 gr vastkokende aardappelen per persoon
  • Olijfolie of arachide olie 4 el

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de ovenplaat er uit.
  • Meng het paneermeel met fijngesneden basilicum en het geperste teentje knoflook
  • Snij de tomaten en de courgette in ronde plakjes.
  • Versnipper de ui.
  • Schil en was de aardappelen en kook ze gaar.
  • Giet wat olie op de bakplaat, leg de vis er op en bestrijk met een borsteltje ieder stuk vis nog met een klein beetje olie. Strooi het mengsel van paneermeel over de vis.
  • Leg naast de vis afwisselend een plakje courgette en tomaat, zorg dat ook hier onder een klein beetje olie op de bakplaat ligt. Bestrooi met de ui en italiaanse kruiden.
  • Bak gedurende ongeveer 20’ in de oven.
  • Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, haal de vis en groenten uit de oven. Klaar om op te dienen.

griet