Ham-witloofrolletjes in de oven

Deze gezonde variant op ‘witloof met kaas en hesp ‘ is erg snel klaar en overheerlijk.

Ingrediënten (2 personen)

  • 4 stronkjes witloof
  • 4 plakjes gekookte ham (1 plakje =45 g)
  • 150 g Boursin Cuisine 3 pepers
  • 250 g  aardappelen per persoon
  • 150 ml room (<7% vet)
  • 2 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Verse peterselie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak het witloof schoon, halveer en verwijder het bittere stukje. Kook ze 10 minuten en laat ze goed uitlekken. Wikkel er telkens een plakje ham rond.
  • Vet een ovenschaal in met een borsteltje en 1 el olijfolie. Leg de witloofstronkjes in de ovenschaal. Meng de peperkaas met de room en giet over de stronkjes.
  • Zet de schaal 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet ze af. Bestrooi eventueel met versgehakte peterselie en serveer met het witloof.

Hamwitloof rolletjes in de oven met pepersaus