Haverkoekjes met cacao en pinda

Havermout koekjes met pinda en cacao

Deze koekjes zijn een bron aan voedingsvezel, trage koolhydraten, mineralen en gezonde vetten. Natuurlijk zit er ook wat suiker in (uit de honing), maar die portie is heel erg beperkt. Gezondigen, het kan!

Oh ja en wist je dat ‘een act of kindness’ je ook zelf gelukkiger maakt? Ik stak een leuke spreuk bij de koekjes en deed ze cadeau aan mijn nieuwe collega’s. Welke goede daad warmt jouw kerst op?

Ingrediënten voor 12 koekjes

  • 100 gr havermout
  • 30 gr pure chocola ( >70% cacao)
  • 1 ei
  • 1 dikke soeplepel pindakaas zonder toegevoegde suiker(Calvé of Albert Heijn)
  • 1 soeplepel honing
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1/2 koffielepel vanillepoeder/suiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Hak de chocolade fijn in kleine stukjes. Doe de havermout in de mengkom en meng met de chocolade, bakpoeder en vanillepoeder.

Voeg de soeplepel pindakaas toe aan de havermout, doe ook de honing en het ei erbij. Gebruik een lepel om alles door elkaar te mengen. Hierna kan je met je handen het geheel goed doormengen. Maak kleine balletjes met je handen en plet ze tot een koekje van ongeveer 1 cm dik op de bakplaat.

Zet 15 minuten de oven (maar kijk zeker al eens na 10 minuten). Laat ze als ze wat bruin zien volledig afkoelen op een rooster alvorens ze op te smikkelen en smakkelen.