HUMMUS- het basisrecept

Hummus  is een vegetarische kikkererwtenpasta. Je kan het bijvoorbeeld als beleg of als voedzame dip gebruiken. Er zijn énorm veel variaties op hummus maar daarvoor heb je wel eerst het basisrecept nodig. Je vind online veel leuke variaties op het basisrecept of ga gewoon zelf wat experimenteren door het toevoegen van bepaalde kruiden of groenten! Ik ben fan van de variatie waarbij je aan het basisrecept  1 geroosterde paprika en wat cayenne poeder toevoegt.

Wat is het grote verschil met hummus uit de winkel? Bij hummus uit de winkel zal er altijd meer zout, meer vet en meer bewaarmiddelen in het product zitten. De extra vetten zijn meestal gezonde vetten maar kunnen de hummus wel erg rijk aan calorieën maken. Voedzaam is hummus altijd: het is een bron van eiwitten, gezonde vetten en langzame koolhydraten.

Ingrediënten

  • 1blik kikkererwt (uitgelekt gewicht ongeveer 260 gr)
  • Sap van 1 kleine of een halve citroen
  • 2tenen look
  • 3eetlepels olijfolie
  • peper, zout,komijn
  • een koffielepel sesamzaadjes of wat sesam pasta

Bereiding

Neem een blender. Start met het citroensap. Zorg hiervoor dat je de citroen in een afzonderlijk schaaltje uitperst, zodat je de pitten uit het sap kan halen. Voeg hierna alle andere ingrediënten toe en blend tot een zachte massa.

TIP: je kan met extra olie of met het sap van de kikkererwten de hummus wat smeuiger maken.