Kippenrolletjes met groene bonen en een tomatensausje

Een rolletje van kipfilet en sperziebonen: een originele manier om alledaagse ingrediënten te serveren.

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 kipfilets van 120 g
  • 400 g verse sperziebonen
  • Bakvet 3 el
  • 250 ml water
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 1 kl geconcentreerde tomatenpuree
  • 2kl maiszetmeel
  • Cayennepeper
  • versgemalen peper
  • zout
  • 185 g snelkookrijst pp , bij voorkeur volkoren (gekookt gewicht) = ½ zakje van 125 g

 

Bereiding

  • Maak de boontjes schoon en snij de uiteinden er af. Kook ze 10-5 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Schil de aardappelen, indien je voor aardappelen kiest. Kook de rijst of aardappelen gaar.
  • Snij 4 kipfilets horizontaal door( maar net niet helemaal doormidden). Leg ze open op het werkvlak en sla ze goed plat met een houten plankje. Kruid ze aan de binnenkant met peper en zout. Leg op elke kipfilet een vijftal sperzieboontjes. Rol zo stevig mogelijk op en steek vast met een houten prikkertje.
  • Bak de kiprolletjes rondom goudbruin in hete boter. Giet er de kippenbouillon (water+bouillonblokje) bij. Breng aan de kook. Dek af en laat 10 minuten stoven.
  • Kruid de gekookte boontjes met wat peper
  • Leg de kiprolletjes op de borden, en bedek ze met aluminiumfolie.
  • Breng het stoofvocht weer aan de kook. Doe er de koffielepel tomatenpuree en de maizena erbij. Laat 1 minuut koken en kruid naar smaak bij met cayenne peper en zout.
  • Verdeel de rest van de boontjes over de borden, leg er de rijst bij. Lepel er wat van de hete tomatensaus bij. Serveer meteen.

kippenrolletje2