Komkommerblokjes met vinaigrette

Super eenvoudig en boordevol smaak. Neem deze komkommerblokjes mee naar het werk. Of serveer ze op de volgende bbq en laat iedereen mee genieten!

Ingredienten voor 1 persoon

1/2 komkommer
1soeplepel olie
1 mespunt mosterd
1 mespunt honing
1/2 koffielepel witte wijn azijn
2 koffielepels gedroogde dragon

Bereiding

Snijd de komkommer in schijfjes, slierten of blokjes. Meng de ingredienten van de vinaigrette met elkaar en giet dit over de komkommer. Werk af met de dragon. Als je de smaak goed wil laten intrekken, dan kan je de komkommer zo een uur laten staan alvorens op te eten.

Tips
Gebruik koolzaad of walnoten olie voor je koude bereiding, zo krijg je een goede portie omega 3 vetzuren binnen.

Je kan natuurlijk ook meteen een groter potje vinaigrette maken. Neem dan gewoon per 4 lepels olie 1 eetlepel honing, mosterd en witte wijn azijn. Voeg ook de dragon al toe. Goed afgesloten blijft een vinaigrette met droge kruiden een maand goed in de koelkast.

Inspiratie: recepten op de website van albert heijn en de infografiek ‘Topdressings’ uit de Libelle van maart 2017