Koude penne met mozzarella en gegrilde paprika

Deze koude penne kan als hoofdmaaltijd maar is ook erg lekker bij de barbecue.

Ingrediënten (4 personen)

  • 70-100 g volkoren penne per persoon(droog gewicht)
  • 2 bollen mozzarella light (250g uitgelekt gewicht)
  • Pesto met basilicum: 1à2 afgestreken el per persoon (zelfgemaakt of aangekocht)
  • 3 rijpe rode paprika’s
  • Ongeveer 15 kerstomaten
  • 3 handjes verse ruccola sla

Bereiding:

  • Rooster eerste de paprika’s als volgt: verwarm de oven voor op 180 graden en haal de bakplaat er uit. Bedek de bakplaat met bakpapier. Leg de hele paprika’s op de ovenplaat in de oven. Haal ze na 30-45’ uit de oven, pel ze met een mesje, snij ze open, ontpit ze en snij in stukjes. Indien het vel er toch nog niet afkomt, leg je ze even in een afgesloten schaal: de stoom doet zo zijn werk.
  • Terwijl de paprika’s in de oven steken, kan je de rest van het gerecht bereiden.
  • Kook de penne al dente, giet af en spoel met koud water.
  • Snij de kerstomaten in 2 en haal het overtollige sap er uit.
  • Snij de mozzarella in blokjes.
  • Voeg wanneer de paprika klaar is alles samen in een kom: de penne, paprika’s, kerstomaten en de ruccola. Roer er op het einde de pesto doorheen.

koude penne met mozzarella en gegrilde paprika2