Light confituur

Suiker in confituur heeft 3 functies: zoeten, bewaren en binden. Light confituur kan je zoeten met kunstmatige zoetstof (hier tagatesse), je bindt ze met PecPlus en je zal de confituur in de koelkast moeten bewaren. Confituur met fruit en tagatesse is lager in suikergehalte maar bevat toch nog altijd suiker, namelijk onder de vorm van natuurlijke suiker van het fruit (fructose) en onder de vorm van tagatose in de zoetstof tagatesse.

Ingrediënten

  • 500 g fruit, schoongemaakt gewicht. Kies bij voorkeur rijpe sappige vruchten.
  • 1/2 citroen
  • 10 g PecPlus of 2 g agaragar (voor de binding)
  • 120 g Tagatesse (Damhert)
  • gesteriliseerde bokalen met deksel

Bereiding

  • Snij het fruit in stukjes, pers er de citroen boven uit en breng aan de kook met het deksel op de pan.
  • Voeg de agaragar of de PecPlus toe en werk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg vervolgens de zoetstof van uw keuze toe. Roer tot ze volledig is opgelost.
  • Schep het weinige schuim weg.
  • Vul gesteriliseerde bokalen met de hete confituur tot helemaal aan de rond, draai de dekseltjes erop en laat minimum 12 uur afkoelen. Zet de confituur in de koelkast en bewaar ‘m niet te lang. Maak liever een kleine hoeveelheid en als die op is, nog eens een kleine hoeveelheid.

confiture