Maaltijdsoep met kip

Een maaltijdsoep is een lichte vervanger van een gewone maaltijd: de soep brengt namelijk ook zetmeel, groenten, vlees  en wat vetstof aan. Een maaltijdsoep vult goed, zit boordevol vitaminen en is een licht alternatief voor de warme maaltijd, bijvoorbeeld om wat lichter te eten tussen de feestdagen.

Ingrediënten (4 personen)

  • 800 gram aardappel
  • 1 courgette
  • 2 ui
  • 2 paprika
  • 150 gr mais
  • 4 lente uitjes
  • 1,5 l water
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 300 gr kipfilet
  • 1 potje light room (200-250ml)
  • 2 el bloem
  • 4 el vetstof
  • 8 el verse peterselie
  • Peper, zout en tijm

 

Bereiding 

  • Was, schil en snij eerst alle ingrediënten: de ui, paprika, aardappelen en lente uitjes in blokjes, de courgette in reepjes  en de peterselie hak je fijn.
  • Verwarm het water in een kleine kookpot en voeg de bouillonblokjes toe,
  • Bak de kip in een pan in 2 el vetstof, haal de gebakken kip uit de pan en snij deze in reepjes. Kook het aanbaksel van de pan los met 2 el water en voeg dit bij de kippenbouillon in de kleine kookpot.
  • Neem een grotere kookpot. Bak hierin de ui en de helft van de paprika in 2 el vetstof. Laat 10 minuten stoven en roer de bloem er dan onder (zorg dat het niet aanbakt).
  • Giet de bouillon uit de andere kookpot erbij,
  • Voeg de courgette,de aardappelblokjes en wat tijm toe. Laat 10 minuten sudderen.
  • Voeg de mais, room en de rest van de paprika toe en laat nog eens 10 minuten sudderen.
  • Doe de kip, lente uitjes en peterselie in de soep en laat nog 5 minuten sudderen. Zorg dat je wat peterselie overhoudt als garnering.
  • Breng op smaak met peper (en zout).
  • Garneer in diepe borden of soepborden en leg wat peterselie bovenop de soep als garnering.

kip