Macaroni met kaas, hesp en broccoli

Deze variant op macaroni met kaas en hesp is een van mijn absolute favorieten. Wie niet gelooft dat gezond en lekker samengaan, kan je met dit recept zeker en vast overtuigen van het omgekeerde.

Ingrediënten ( 2 personen)

  • 1 broccoli
  • 400 ml halfvolle melk
  • 30 gr bloem
  • Nootmuskaat, peper, zout
  • Light strooikaas 80 gr (3 el)
  • Gekookte ham 100 gr (sneetjes of blokjes)
  • Macaroni 70 gr droog gewicht per persoon

Bereiding

  • Was de broccoli, snij in roosjes. Kook de broccoli beetgaar en giet af, laat goed uitlekken.
  • Kook de macaroni beetgaar en giet af.
  • Snij de ham in plakjes.
  • Voeg de bloem toe aan de melk en breng aan de kook, laat even doorkoken zodat de melk indikt en de bloemige smaak verdwijnt. Neem de pot van het vuur en kruid met pepet, zout en nootmuskaat. Voeg de strooikaas toe. Roer deze door de melk totdat de kaas helemaal gesmolten is. Voeg hierna de hamblokjes toe.
  • Meng de macaroni onder de kaassaus en voeg ook de broccoli roosjes toe of serveer ernaast.

macaroni