Mini groente-quiches zonder korst

Deze mini quiches zijn perfect zowel als tussendoortje, hapje op een feest of als middagmaal. Varieer naar hartelust in de groenten die je kiest voor de quiches.

Ingredienten ( 12 stuks)

  • 6 eieren
  • 125 ml halfvolle melk, bij voorkeur een plantaardige variant zonder toegevoegde suikers (alpro soya natuur light)
  • Prei 1 st
  • Ham in stukjes /reepjes 40g
  • 3 sneden bruin brood, zonder korst(75 g)
  • Kruiden : italiaanse kruiden, peper , zout
  • Olie 12 g
  • bak-borsteltje
  • siliconen cake- vormpjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op180 graden, haal de volle bakplaat al uit de oven.
  • Meng in een kom: de eieren, de melk en de kruiden. Meng goed met een vork.
  • Giet de olie in een bordje, ga er met het borsteltje kort over en vet ieder vormpje in met een klein beetje olie
  • Giet 1 kleine pollepel (ongeveer 2 el) eimengsel in ieder vormpje
  • Voeg in ieder vormpje toe:2 handjes groenten, een klein beetje ham, stukjes brood voor ongeveer 7 gram en sluit af met nog 1 kleine pollepel eimengsel. De vormpjes zouden bijna helemaal vol moeten zijn.
  • Roer met een vork wat door de vormpjes zodat het eimengsel goed in het brood dringt. Als je eimengsel over hebt giet je dit verder over de vormpjes. Normaal gezien zou er niet al te veel vloeibaar eimengsel los in de vormpjes meer mogen achterblijven. Je bekomt een relatief vaste structuur in de vormpjes.
  • Bak de quiches op de volle bakplaat gedurdende ongeveer 25 minuten (draai eventueel even om in de helft)
  • Als de quiches zowel bovenaan als onderaan wat bruin zien, haal je de quiches meteen uit hun vorm en laat je ze afkoelen.
  • Ze zijn warm of koud even lekker!

mini groente quiches