Pompoen brownies met pecan noten

Brownies zitten normaal boordevol ongezonde vetten en suikers. Deze variant is armer aan ongezonde (verzadigde) vetzuren, veel lager in suiker en hoger in voedingsvezel. Let op de ingrediënten zijn van gezonde kwaliteit maar een brownie blijft altijd een caloriebom. Voor 1/16 van deze brownie zit je aan 200 kcal. Gelukkig valt een brownie ook heel erg zwaar in de maag en heb je er al snel genoeg van gegeten. Geniet dus zeker(met mate)!

Ingrediënten (16st van 200 kcal)

  • 185 g plantaardige margarine
  • 185 g zwarte chocolade, zo puur mogelijk
  • 40 g bloem
  • 40 g cacaopoeder puur
  • 400 g pompoen (kan ook uit de diepvries, in blokjes)
  • 3 eieren
  • 200 g zoetstof op basis van tagatose (tagatesse)
  • 10 st halve pecan noten (20gr)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kook eerst de pompoenstukjes gedurende 10’ gaar in kokend water. Giet af en pureer. Houd dit opzij.
  • Meng de tagatose, speltbloem, cacaopoeder en eieren  al in een grote kom
  • Neem een glazen ovenschotel . Doe de margarine hierin en verwarm totdat deze vloeibaar wordt in de microgolfoven. Breek de chocolade in stukjes en doe ze erbij.
  • Laat zachtjes smelten au bain-marie: je zet een kookpot met wat water op het vuur, je brengt het water aan de kook en zet hierop de glazen ovenschotel. Zorg dat het water de glazen schotel niet raakt. Smelt
  • Voeg de boter/chocolade mix en de pompoenpurree toe aan de grote kom en meng met een houten lepel.
  • Beleg een middelgrote bakvorm (rond of vierkant) met bakpapier en schep het beslag erin.
  • Bak de brownie 25 – 30 minuten in de oven. Een prikker moet er schoon weer uitkomen.

pompoen brownie met pecan noten