quiche met pompoen en zoete aardappel

Deze quiche zit bomvol voedingsvezel, zeker als je hem maakt met de haver-en-zaden-bodem uit deze blogpost .Héerlijk voor op een grijze zondagnamiddag (of voor op eender welke andere dag).

Ingrediënten voor 1 quiche

  • 1 rol bladerdeeg of zie hier voor een quichedeeg dat je zelf kan maken
  • 1 zoete aardappel van ongeveer 300 gr
  • ½ flespompoen
  • 1 brikje room(250 ml), liefst plantaardig
  • 3 ei
  • 1 soeplepel groene pesto
  • (50 gr bacon)
  • (50 gr feta kaas)

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem de rooster uit de oven.

Schil terwijl de oven voorverwarmt de zoete aardappel en de pompoen. Snij de pompoen hierna middendoor en lepel de pitjes er uit. Snij zowel de zoete aardappel als de pompoen in blokjes. Leg ze verspreid op een met bakpapier beklede rooster. Zet ongeveer 40 minuten in de oven, kijk regelmatig of ze nog niet aangebrand zijn.

Bedek een quichevorm met het bladerdeeg (of je eigen deeg). Leg stukjes pompoen en zoete aardappel op de bodem.

26692264_10154964876856631_1532059711_o

Meng de room met de lepel pesto en de eieren, giet dit in de quiche en spreid mooi uit.

Extra: je kan ook nog gebakken bacon en feta toevoegen, maar de quiche is zeker even lekker zonder!

Zet de quiche gedurende ongeveer 45 minuten in de oven.