Ratatouille met rijst en kip

Dit Franse gerecht van gestoofde groenten is een echte klassieker. Ratatouille kan ook koud gegeten worden op wat stokbrood of is ook lekker gecombineerd met (volkoren) pasta en/of met een varkenslapje.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode en/of groene paprika
  • 2 vleestomaten of 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • Kruiden: tijm, zout, zwarte peper
  • 2 à 3 zakjes snelkookrijst, bij voorkeur volkoren
  • 4 stukken kippenborstfilet

Bereiding  (40 minuten)

  • Was de groenten en snij ze in stukjes.
  • Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak de stukjes courgette, aubergine, paprika, ui en knoflook voor ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de tomaten (of tomatenblokjes) en tijm toe en laat de groenten zachtjes garen gedurende ongeveer 10 minuten. Roer af en toe.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en bak de kippenborstfilet in wat vetstof.
  • Breng de ratatouille op smaak met peper en zout.

ratatouille met rijst en kip gevonden foto