Sesamkip met zoete aardappelen spinazie

Dit gerecht is perfect voor wanneer het snel moet gaan en je toch iets speciaal op tafel wil toveren. Het recept komt uit het kookboek van Sandra Bekkari. Ja hoor, ik gebruik gewoon recepten die ik in boeken, online of in magazines vind. Je kan namelijk ieder recept aanpassen naar een lichte variant. Maar voor dit recept hoefde ik helemaal niets aan te passen. Dit is dus het originele recept uit ‘Nooit meer dieten 2’ van Sandra Bekkari.  Voor meer inspiratie kan je dus zeker zelf haar boek(en) aankopen, er staan heel veel lekkere lichte gerechten in!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr kipfilet
  • 4 grote zoete aardappels (800 gr)
  • 1 limoen
  • 600 gr verse spinazie
  • Kurkuma
  • Peper
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • Eiwit van 1 ei
  • 4 soeplepels geroosterde sesamzaadjes
  • 4 soeplepels olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

23131435_10154813380926631_1735247782_o

Snij de kipfiltet in schijven. Kruid met: kurkuma, peper, zout en wentel in het eiwit. Verdeel er hierna ruim wat sesamzaadjes over.

Schil de zoete aardappel en snij in dikke frieten. Doe ze in een ovenschaal, strijk er een soeplepel olijfolie over en kruid met peper en zout. Meng goed en bak ze 20′ in de oven. Roer geregeld om.

Was de spinazie( als ze ongewassen is), kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng 2 soeplepels olijfolie met het sap van een halve limoen en meng dit mengsel ook onder de spinazie. Zet de spinazie mee in de oven wanneer de zoete aardappel nog 10′ moet garen.

Bak ondertussen de kipfilets in een goede anti bakpan met een soeplepel olijfolie.