Stoofvlees met witloofsalade

Stoofvlees kan je zelf maken met heel wat groenten. Bereid er deze frisse witloofsalade bij, en je hebt een lekker en gezond gerecht.

Ingrediënten (4 personen)

  • olijfolie
  • 500 gr rundvlees in gelijke stukken gesneden
  • 2  ajuinen
  • enkele knoflookteentjes
  • kruiden: tijmtakje, laurierblaadjes, rozemarijtakje
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 flesje (330 ml) bruin bier
  • enkele kleine sneden (stok)brood
  • (1 tot 2 eetlepels) mosterd
  • 2 wortels
  • 12 groene olijven
  • 4 stronken witloof
  • 1 appel
  • 125 ml yoghurt mager zonder suiker
  • 1 el graandmoster
  • half lepeltje honing
  • een scheutje azijn
  • peper en zout
  • aardappelen voor 4 personen

 

 

Bereiding  van het stoofvlees

  • Warm 3 eetlepels olijfolie op in een stoofpot
  • Voeg het rundvlees toe en kruid met peper en zout.
  • Bruin het stoofvlees aan 1 kant aan, draai dan om en herhaal tot alle kanten aangebruind zijn.
  • Schil de ajuinen, halveer en snijd in dikke, halve schijven. Voeg toe over en rondom het vlees.
  • Snijd de knoflookteentjes in schijfjes en doe bij in de pot. Zorg ervoor dat je het vlees blijft horen sissen.
  • Voeg ook een tijmtakje, een rozemarijntakje en 1 of 2 laurierblaadjes toe.
  • Roer het vlees op tijd om.
  • Snij de wortel in kleine blokjes snijden en halveer de olijven ondertussen.
  • Strooi 2 eetlepels bloem over de stoverij en laat 1 tot 2 minuutjes meekoken.
  • Blus met bruin bier en breng weer aan de kook.
  • Voeg de groenten toe.
  • Besmeer enkele sneden brood met mosterd en leg bovenop het vlees.
  • Laat 1 tot 1,5 uur stoven en kruid erna bij indien nodig

Bereiding  van de witloofsalade met yoghurt dressing

  • Snij de buitenste witloofblaadjes weg en snij de de kroppen in stukjes
  • Snij de appel ook in stukjes en voeg samen.
  • Voor de dressing meng je de ingrediënten, meng de dressing nog niet onder de witloofsalade.

stoofvlees