tagliatelle met champignon en kip

Dit gerecht is rijk aan groenten en erg snel klaar. Een heerlijk gerecht voor wanneer je eens wat minder tijd hebt om te koken.

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gr kipfilet
  • 1 bakje champignons
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 250 ml lichte room ( 1 flesje)
  • 1 teentje look of lookpoeder
  • Peper
  • Peterselie
  • 1 blokje groentebouillon
  • 140 gr tagliatelle (droog gewicht)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Wat parmezaanse kaas

 

Bereiding  (30-40 minuten)

  • Zet een kookpot met water op het vuur voor de tagliatelle
  • Bereid alles voor: snijd de kipfilet, paprika en ui in blokjes en de champignon in plakjes.
  • Wanneer het water kookt, kook je de tagliatelle zoals op de verpakking weergegeven staat. Spoel de pasta met koud water na het afgieten, zodat deze niet aan elkaar blijft kleven. Zet de pot met pasta even opzij.
  • Neem een grotere (wok)pan, verwarm hier de olijfolie in.
  • Bak de ui en paprika in de olijfolie.
  • Voeg de kippenblokjes toe en laat deze 10 tot 15 minuten bakken totdat ze wat bruin zien.
  • Voeg hierna de champignons toe en laat ongeveer 5 minuten mee stoven.
  • Voeg de room, het bouillon blokje en de kruiden toe en laat de saus even indikken.
  • Voeg op het einde de tagliatelle toe.
  • Je kan na het uitscheppen wat parmezaanse kaas toevoegen naar smaak.

tagliatelle