Vegetarische macaroni met zelfgemaakte pesto

Er zijn genoeg redenen om eens een warme maaltijd zonder vlees te bereiden. Dit recept bewijst alvast dat een pasta ook heerlijk kan zijn zonder vlees.

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 gram groene bonen
  • 400 gram onbereide macaroni
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 handjes verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 120 ml olijfolie
  • 80 g parmazaanse kaas
  • 1 appel
  • peper en zout

Bereiding 

  • Doe de kantjes van de bonen, was en halveer ze. Laat de bonen gaar koken gedurende ongeveer 15 minuten. Giet ze af en laat even schrikken in koud water
  • Kook de pasta al dente. Giet af en laat even schrikken in koud water.
  • Rooster de pijnboompitten in een hete pan, spoel de basilicum en hak deze fijn met een groot mes. Plet de pijnboompitten met een vork en meng deze met de basilicum. Voeg de knoflookteen toe en 100 ml olijfolie. Meng er hierna 2 el geraspte parmezaanse kaas onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Schil de appel, haal het klokhuis er uit en snij in blokjes. Rooster ze in 1 el olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier. De appelblokjes doen dienst als garnering.
  • Dresseer de borden als volgt: schep de pasta en bonen op het bord, meng hieronder de pesto en werk af met de appelblokjes. Tot slot kan je er wat geraspte parmezaanse kaas over strooien.

macaroni-pesto