Vegetarische spaghetti bolognaise

Quorn gehakt is een perfecte (magere) vervanger van gewoon gehakt. In dit gerecht proef je echt het verschil niet. Er zitten veel groenten in de saus, schep je bord er dus maar goed mee vol.

Ingrediënten (  3 personen)

  • 5 wortels
  • 1 bakje mini champignon 250 gr
  • 450 gr tomatenvlees
  • 1 blik piperade van ongeveer 350 gr
  • 1 doosje quorn vegetarisch gehakt
  • ½ ui
  • 3 el olijfolie
  • Peper, zout, italiaanse kruiden
  • Volkoren deegwaren: ongeveer 65 gr per persoon

Bereiding:

  • Schil de wortel en snij in stukjes
  • Was de champignons
  • Pel en snij de ui
  • Doe de olijfolie in een kookpot, laat warm worden en bak de ui aan.
  • Voeg de quorn en de champignons toe en laat met het deksel op de pot even stoven
  • Voeg daarna het tomatenvlees, de piperade, de wortels en de kruiden toe en laat pruttelen totdat de wortels gaar zijn.
  • Kook de pasta ondertussen en giet af.
  • Je kan 1 el magere strooikaas toevoegen op je bord (<20%vet)