Veggie gevulde paprika’s

Naar aanleiding van de WORLDMEATFREEDAY van 12 juni bereide ik dit vegetarisch gerecht. Bij het klaarmaken van tofu komt het helemaal neer op een goed gebruik van kruiden. Want tofu op zich heeft echt nul smaak. Je kan voor meer ideeën ook www.tofupedia.com raadplegen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rode paprika’s
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 kleine ui
  • 45-100 gr volkoren rijst per persoon (of een mix met quino of andere granen)
  • 200 gr pure tofu in een blok
  • Kruiden: paprikapoeder, oregano, komijn, zout, peper
  • (eventueel ook wat sambal of pepertjes)
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Bereiding

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm deze voor op 200 graden. Beleg de bakplaat alvast met bakpapier. Breng een pot met water aan de kook voor de rijst.

Laat het vocht van de tofu lopen en plet met een vork in een groot bord. Voeg van elke soort kruid ongeveer een halve tot 1 koffielepel toe (uitgezonderd het zout). Kruid naar smaak met zout bij. Voeg eventueel ook wat sambal of fijngesneden pepertjes toe. Voeg ook 1 lepel olie toe. Houd het bord even opzij.Begin alvast met de rijst te koken, want dit duurt even.

19182038_10154468253406631_928685755_o

Was de groenten. Start met het hoedje van de rode paprika’s te snijden. Haal de zaadjes uit de binnenkant van de rode paprika’s en vul ze hierna met de gekruide tofu. Zet de gevulde paprika’s ongeveer 25 minuten in de oven. Draai ze soms om zodat het vel niet zwart blakert.

19204802_10154468253401631_2034251985_o

Snij ondertussen de andere paprika’s en de courgette in grove stukken. Versnipper ook de ui. Verwarm 1 lepel olijfolie in een pan. Voeg de ui toe en laat wat bruin worden. Voeg hierna ook de groenten toe en roerbak. Je kan kruiden met kruiden naar eigen smaak. Voeg op het einde ook de gekookte rijst toe en roerbak even mee.

Haal de paprika’s uit de oven en serveer met het rijst-groenten mengsel.

19238709_10154468253446631_1386317148_o (1)19204934_10154468253501631_1440861554_o (1)

TIP

Wil je het wat sneller laten gaan? Kies dan voor de BOSTO 1 1/2 cups met volkoren rijst en quinoa. In 90 seconden bereid je in de microgolf je volkoren rijst.

19213012_10154468253431631_694400576_o (1)