Visfilet van het seizoen met champignons en vissaus

Probeer minstens twee keer per week vis te eten in plaats van vlees. Vis bevat namelijk gezonde onverzadigde vetzuren.  Dit gerecht bewijst dat visgerechten minstens even smaakvol en eenvoudig te bereiden zijn als vleesgerechten.

Ingrediënten (2 personen)

  • 130 gram rauwe visfilet per persoon
  • 250 ml (light) room
  • 1 blokje visbouillon
  • 1 sjalotte
  • 1 el verse bieslook
  • 1 el verse peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 200-250 gr aardappelen per persoon
  • 1 bakje champignons
  • 1 citroen
  • 2 el bak & braadvet

Bereiding 

  • Schil de aardappelen een kook ze gaar.
  • Ontpel de sjalotte, snij het hart eruit en snij in kleine blokjes. Snij de champignons in plakjes en versnipper de bieslook en peterselie . Pel en pers de knoflook.
  • Zet een grote pan of wokpan op het vuur. Verwarm het bak& braadvet en stoof de sjalotte aan. Voeg de champignons, peterselie, bieslook, knoflook en 2 el citroensap toe. Laat even stoven totdat de champignons gaar zijn.
  • Neem een kookpot en voeg de room en het verbrokkelde bouillonblokje toe, meng goed. Leg de visfilets er in en breng zachtjes aan de kook op een vuur. Laat de vis een 10 tal minuten garen.
  • Versnipper tot slot wat bieslook op de aardappelen, nadat je het water afgiet.

pangasiusfilet met champigons en vissaus