Volkoren penne met prei en spekjes

Een heerlijke penne met een roomsausje, prei en spekjes. De portie spekjes is beperkt, omdat spek een grote bron van ongezonde, verzadigde vetten vormt. Ook wordt de maaltijd bereid zonder extra vetstoffen, omdat er voldoende vetstoffen in de room en het spek zitten.

Ingrediënten (4 personen)

  • 280 gr (droog gewicht) volkoren penne
  • 3 preiwitten
  • 50 gr gerookte spekblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml sojaroom (light)
  • Nootmuskaat, peper, zout

Bereiding          

  • Maak de prei schoon en snij het wit in reepjes.
  • Pel en plet de knoflook.
  • Breng water aan de kook en kook de penne al dente in het water.
  • Neem een grote pan of wokpan, laat de pan warm worden en bak er eerst de spekblokjes in. Gebruik het vet dat vrijkomt om ook de prei te stoven. Voeg de knoflook toe aan laat een 5tal minuten garen (eventueel onder een deksel).
  • Roer de sojaroom door het prei-spekmengsel en breng verder op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel zout.
  • Meng op het einde ook de penne onder de preisaus en serveer.

prei-en-spek-campina-copy