Wok: kalkoenreepjes met venkel en artisjok

Venkel en artisjok zijn groenten die niet al te vaak aan bod komen. Het is belangrijk om te variëren in de groenten die je eet, om zo verschillende vitaminen binnen te krijgen. Dit is een heerlijk recept van de Colruyt.

Ingrediënten (5 personen)

  • 400 gr kalkoensneden of kippenborstfilet
  • 2 gele paprika’s
  • 2 venkelknollen
  • ½ plantje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 12 zongedroogde tomaten op olie (1 potje ongeveer)
  • Per persoon 50-75 gr droge tagliatelli
  • 400 gr artisjokharten (blik)
  • 2 el olijfolie
  • 2kl oregano
  • 1kl tijm
  • Peper en zout

 

Bereiding

  • Snij de kip of kalkoen in fijne reepjes en bestrooi met 1 kl oregano en tijm
  • Was de paprika, verwijder de pitjes en snij in reepjes
  • Verwijder de harde kern uit de venkelknollen. Snij de venkel en de gedroogde tomaten in fijne reepjes
  • Pers het knoflook
  • Laat de artisjokharten uitlekken en snij ze in 4. Meng met het geperste knoflookteentje en 1 kl oregano
  • Hak het basilicum grof
  • Verhit 1 el olijfolie in een wok en bak de artisjokharten in 2’ tot ze een beetjebruin worden, haal uit de wok en leg opzij.
  • Doe 1 el olijfolie in dezelfde wok en roerbak de venkel- en paprika reepjes 3’
  • Voeg de zongedroogde tomaten en kalkoenreepjes toe en roerbak ongeveer 5’ totdat de kalkoen gaar is. Voeg de artisjokharten toe en roerbak nog 1’ tot alles goed warm is. Kruid met peper en zout
  • Kook ondertussen de tagliatelli en giet af wanneer klaar.
  • Afwerking: bestrooi de wokpasta met de fijngehakte basilicum

wok kalkoenreepjes met venkel en artisjok