Wokpasta met scampi

Dit wokgerecht is meteen klaar en dus ideaal wanneer er weinig tijd is om uitgebreid te koken. Indien jer wat meer tijd voorhande is, kan je de wokgroenten vervangen door vers gesneden groenten.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 el olijfolie
  • ongeveer 24 scampi’s (gamba’s zonder staart): diepgevroren of vers
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 1 zakje wokgroenten (500 gram)
  • ½ bakje verse champignons ( ongeveer 8 stuks)
  • kruiden: peper, zout, koriander, basilicum,oregano
  • 280-400 gr volkoren cappellini

Bereiding  (25’)

  • Kuis de champignons en snij ze in plakjes,
  • breng ondertussen water aan de kook in een kookpot voor de pasta,
  • bak de scampi’s in de olijfolie in een wokpan. Verkruimel het halve blokje groentebouillon over de scampi’s, voeg de champignons en wokgroenten toe en kruid bij naar smaak. Houd het deksel op de wokpan.
  • Kook de cappellini gaar zoals op de verpakking aangegeven en meng de pasta mee in de wokpan, laat nog even samen intrekken op het vuur.
  • De pasta is meteen klaar om op te dienen.

wokpasta met scampi eigen foto