Wraps met kip en curry

Breng Mexico tot in huis met deze mexicaanse tortilla’s.  De tortilla’s zijn snel klaar en een originele variant voor de warme maaltijd.

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gr kipfilet
  • 200 ml halfvolle melk
  • 16 gr bloem
  • Currypoeder
  • 1/2 rode paprika
  • 1 /2 groene paprika
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1/2 potje mais (gebruikt gewicht: 120g mais)
  • 1 el vetstof
  • Tortilla deeg: 4 grote stuks van 40 gr (diameter ongeveer 20 cm)

Bereiding:

  • Was alle groenten en sij in kleine stukken. Meng met de mais in een potje of kom.
  • Voeg de bloem toe aan de melk. Verwarm de melk in een kookpot totdat de melk kookt, laat even doorkoken (indikken). Voeg currypoeder toe naar smaak.
  • Snij de kip in kleine blokjes en bak ze bruin in 1 el vetstof
  • Verwarm de tortilla kort in de microgolfoven vlak voor gebruik.
  • Maak de tortilla als volgt: leg in het midden van de tortilla enkele eetlepels groenten in een strook. Leg er enkele kippenblokjes op en voeg 1 el currysaus toe. Rol de tortilla op. Je kan de tortilla’s met je handen eten of in stukjes snijden met mes en vork.

wrap kip curry 1