Zalm met mosterdsaus en spinaziepurree

Zalm is een vettere vis, rijk aan gezonde onverzadigde vetzuren. De mosterdsaus zorgt voor een sterke smaak bij de zalm. Voor de echte durvers kan er met graantjesmosterd gewerkt worden.

Ingrediënten (2 personen)

  • Verse zalm (120 g pp)
  • 50 g mosterd (of graantjesmosterd)
  • 1 kleine rode ui
  • 1 sinaasappel
  • 800 gr verse spinazie
  • 200-250 gr loskokende aardappelen per persoon
  • Peper, zout, nootmuskaat

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en haal de ovenplaat uit de oven.
  • Bedek de ovenplaat met bakpapier en zet opzij.
  • Kook de aardappelen gaar.
  • Vermeng in een potje de mosterd met stukjes sinaasappel en stukjes fijngesneden rode ui.
  • Spoel de spinazie en stoof met dit vocht in een grote kookpot. Voeg kruiden toe naar smaak: nootmuskaat, peper, zout.
  • Snij de zalm in stukken van ongeveer 120 gr. Leg ze op de ovenplaat met bakpapier. Smeer er het mosterdsausje over, zodat elke zalmfilet langs 1 kant bedekt is. Steek gedurende 12-15’ in de oven totdat de zalm uit elkaar valt wanneer je er met een vork in prikt.
  • Terwijl giet je de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, voeg je de gestoofde spinazie toe en maak je hier purree van. Een toevoeging van room, melk of ei is niet nodig omdat de spinazie nog wat vocht bevat. Kruid verder naar smaak.
  • Klaar om te dresseren en op te dienen!

zalm met mosterdsaus en spinaziepurree