Zwarte olijven met appelsien

Olijven bevatten veel gezonde voedingsstoffen. Dit recept geeft een andere toets aan zwarte olijven. Wil je een snack met een relatief laag gehalte aan energie, kies dan voor olijven op water of zonder olie.

Ingrediënten (2-3 personen)

  • 1 potje zwarte olijven zonder pit, op water (bij voorkeur zonder olie)
  • 1 appelsien

Bereiding  (40 minuten)

  • Leg de olijven in een schaaltje.
  • Rasp wat dunne slierten schil van de appelsien over de olijven
  • Snij de helft van de appelsien in plakjes (met schil) en daarna in kleine blokjes;
  • pers de andere helft van de appelsien met de hand uit;
  • voeg de stukjes en het sap toe aan het schaaltje met olijven.
  • Laat het schaaltje bij voorkeur een tijdje staan in de koelkast alvorens van deze olijven te genieten ( de appelsien doet enkel dienst voor de overdracht van de smaak op de olijven).

zwarte olijven met appelsien